Nåletider & Kravtider

Er du ny inden for konkurrencesvømning, er der mange begreber du skal forholde dig til. 

To af dem handler om svømmerens tid i de forskellige discipliner og distancer, men hvad er det nu lige de betyder og hvordan finder du de forskellige tider?
Bare rolig, læs med herunder.

Svømning er er mere end bare at svømme om kap med andre. Svømning er også en sportsgren hvor du har mulighed for løbende at følge din egen udvikling og sætte nye mål. Ikke alting behøver nødvendigvis at blive gjort op i medaljer.


Nåletider

En nåletid er et udtryk for hvordan du som svømmer, kan følge din helt egen personlige udvikling og sætte dig nye mål.

Når du kommer under en bestemt tid, kan der optjenes en nål. Jo hurtigere du bliver, kan du jagte nye nåle. Første nål hedder "Talent Nål" og den sidste hedder "Elite"

Der kan også optjenes nåle med sløjfer, du får en nål med sløje (eksempelvis Bronze Delfin med sløjfe) når du har svømmet 3 for discipliner, i en tid der ligger under "Bronze Delfin" tiden. En nål med sløjfe viser en god alsidighed hos svømmeren. 

Svøm Danmark har fastsat nåletider frem til og med 31. august 2025, du kan se tiderne her.

Kravtider

En kravtid er en bestemt tid svømmeren skal opnå for at kvalificere sig til specifikke stævner, eksempelvis Regionale mesterskaber eller Danmarksmesterskaberne.

Som konkurrencesvømmer, vil du helt sikkert komme til at stifte bekendtskab med "Kravtidsstævner", det er små stævner arrangeret i klubberne, hvor man jagter de (krav)tider der skal til for at kvalificere sig til mesterskaberne. 

De forskellige mesterskaber har en deadline for hvornår kravtiden skal være opnået inden.

Svøm Danmark har fastsat nåletider frem til og med 31. august 2024, du kan se tiderne her.


Nyheder

Instagram

Loading