Konkurrenceholdet

 
Trænere på holdet; Henrik
 
Undervisningen sker i et samarbejde de nævnte træner som står for både undervisningen på Konkurrenceholdet som på Talentholdet.
 

Møde/træningstider:

 
 
Mandag
Mødetid 05.35
Svømmetid 05:45-07.00


Tirsdag
Opvarmning 18:45-19:15
Svømmetid      19:15-21:15


Onsdag
Mødetid 05.35
Svømmetid 05:45-07.00


Torsdag
Opvarmning    17:00-17:15
Svømmetid      17:15-19:00

 
Fredag
Mødetid 05.35
Svømmetid 05:45-07.00


Opvarmning    17:00-17:15
Svømmetid      17:15-19:15
 

 
 
Medbring en drikkedunk og en trøje til træning
Desuden ser vi helst man anskaffer sin egen HP, PB og zoomers
 
Afbud skal ske til træneren senest 4 timer før træning
(Dette kan evt. ske på ksvom@solklub.dk eller sms til trænernes udleveret numre)
 

Regler:

Man skal møde min 15 min før svømmetid for at varme op. 
Ingen går op før tid uden forudgående aftale. Dette er demotiverende for andre svømmere.
 
Vi forventer at svømmerne kommer til de fleste af træningerne. Derudover skal man deltage i Klubmesterskab og stævner (det forventes at man stiller til de stævner klubben tilbyder, ellers skal man selv framelde ved forhindring)
Har man skader må man træne ben/arme eller det man nu kan
 
Vi toldere ikke mobning. Hvis vi høre eller ser noget den stil, vil man blive sendt hjem med det samme. Hvis det sker igen, tages der en snak med forældrene, og 3. gang vil der blive taget kontakt til bestyrelsen om videre foresættes på holdet.
Kontakt til bestyrelsen vil ske, hvis ovenstående ikke overholdes.

 

Træning

Man skal møde 15-30 min før træningspasset starter. Tiden skal bruges til opvarmning, sætte vendeflag op og får banetorv i vandet. Derudover skal man have de ting, som man skal bruge til hver træning - poolboy, håndplader, plade og svømmefødder – klar. De ca. 15 min af tiden skal bruges til varme op i, hvor man evt. også kan bruge den udleverede elastik. Tiden skal ikke bruges til snak, dette kan gøres inden eller efter træning.
 
Husk også altid at have en drikkedunk til vand med til træning. Den kan fyldes igen under træning, da det er vigtigt at får vand i løbe af træningen. Ligesom alt andet træning, sveder man når man svømmer. Problemet er blot at man som svømmer, ikke mærker at man sveder på sammen måde, som f.eks. løbe en tur, fordi sveden blander sig i vandet som man svømmer i. Uden væsken kan man få krampe og/eller hovedpine.
 

Stævner

Vi stræber os på at nå ca. 8 - 12 stævner om året, som er tilpasset svømmernes niveau. Der vil også være nogle store stævner, således svømmerne også prøver det. Målet er, at svømmerne oplever en personlig udvikling med deres svømning, og får rutine der gør dem til tryggere konkurrencesvømmere. Stævnerne er der hvor svømmerne får mulighed for, at vise hvor langt de er nået med deres svømmekarriere. Stævnerne bestå både af individuelle løb og holdkapper.
 
Ved stævner bliver man til stævnet slutter/til alle er færdige. Man hepper og er med til at skabe en god klubånd og et godt kammeratskab
 
Træningsudstyr som er godt at have med til stævner: 
Ekstra badetøj/håndklæde, drikkedunk og en god madpakke, badehætte og 2 stk. svømmebriller, T-shirt og shorts. Det er vigtigt at svømmere kan skifte badetøj efter hver løb, så svømmere ikke skal går og være våde og blive kolde.
 

Formål

At svømmeren bliver hurtigere, stærkere og slår sine egne tider, evt. nogle kravtider.